Om mig

Legitimerad fysioterapeut sedan 2012 då jag tog kandidatexamen på Luleå tekniska universitet. Redan då jag började dåvarande sjukgymnastutbildningen visste jag att jag helt eller delvis ville arbeta med djur. Är uppvuxen på en gård i södra Östergötland med en familj aktiv inom både häst- och hundsporten. Mina föräldrar bedrev både uppfödning av flat coated retrivers och svenska halvblod, parallellt med pappas lantbruk.  I dagsläget består min djursamling av två engelska settertikar som jag och min sambo har många fina stunder med till fjälls. 

Sedan slutet av 2012 är jag bosatt i Kiruna och har sedan dess arbetat som fysioterapeut  inom primärvården. Där har jag fått en bred erfarenhet av  idrottsskador, neurologiska symtom, manuella behandlingar och framförallt vikten av långsiktiga lösningar, oftast i form av rehabiliteringsträning genom motorisk kontroll. Samarbetet med veterinär ser jag som oerhört viktigt då detta teamarbete är självklart inom humanvåden.

Parallellt med mitt arbete har jag gått vidareutbidningar inom sjukgymnastiken, både på humansidan och djursidan i bland annat akupunktur, kinesiotejpning, idrottsmedicin, rörelseanalys och manuella metoder.

Utbildning inom veterinärmedicin:
Akupunktur för häst, 7,5 hp, Luleå Tekniska Universitet 2012
Akupunktur för hund, 7,5 hp, Luleå Tekniska Universitet 2012
Ortopedisk Manuell terapi för Hund, 15 hp, Luleå Tekniska Universitet 2013
Medlemshelg LSVET, Rörelseanalys Häst & Hund, 2014
Biomechanics and motor control Performance of the equine spine, Evidensia Djursjukhus Helsingborg 2015
Medlemshelg LSVET, Kate Hesse, 2015
Hundens Motoriska Kontroll & Hoppteknik,  våren 2016
Medlemshelg LSVET: Straighness training (Häst), Konditionstränings/ pulsmätning på hund, 2016

Utöver det tilläggsutbildningar inom träning, akupunktur, tejpning och manuell terapi inom humanvården.